BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό των συμβασιούχων-αναπληρωτών


Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό των συμβασιούχων-αναπληρωτών
Έξω το κράτος από τα συνδικάτα μας
Σωματεία ταξικά, όπλα των εργαζομένων
Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η πολιτική της επίθεσης στα σωματεία και στο συνδικαλιστικό δικαίωμα δεν είναι ούτε περιστασιακή ούτε τυχαία. Ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Σάμου με έγγραφό του προς την ΕΛΜΕ Σάμου, αλλά και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρόεδρο του σωματείου, ζητάει από το σωματείο να εκδώσει βεβαιώσεις συμμετοχής για τους αναπληρωτές που θα συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ καθώς σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας το δικαιολογητικό αυτό είναι απαραίτητο για τη χορήγηση της συνδικαλιστικής άδειας στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ.
Είναι απαράδεκτο η διοίκηση να επιχειρεί να παρέμβει και να ελέγξει τις διαδικασίες του σωματείου. Το σωματείο είναι δική μας υπόθεση και κανένα σωματείο δεν μπορεί να υποχρεώνεται να ενημερώνει τον εργοδότη του για το ποια μέλη παίρνουν μέρος στις διαδικασίες του. Τα σωματεία είναι όπλα των εργαζόμενων και η συμμετοχή σε αυτά αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση για τους εργαζόμενους μόνο απέναντι στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κανένα λογαριασμό δεν δίνουν στο σύστημα και στο κράτος του που άλλωστε είναι απέναντι στα σωματεία και τις διεκδικήσεις τους.
Η κίνηση αυτή της ΔΙΔΕ Σάμου δεν είναι μεμονωμένη. Έρχεται να συνεχίσει την πρόσφατη έφοδο του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά για να ελέγξει το σωματείο απαιτώντας όλα τα στοιχεία του (μητρώο μελών, πρακτικά, απολογισμούς και προϋπολογισμούς!!!). Είναι στην ίδια κατεύθυνση με την προ λίγων ημερών παρουσία ασφαλιτών στο συνέδριο του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Συνεχίζει την προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όπως το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας με τον νόμο για την προκήρυξη απεργίας με το 50% των μελών. Το κράτος επιδιώκει να μπει μέσα στα σωματεία. Με λασπολογίες, με τρομοκρατία, με προσπάθεια μετατροπής του συνδικαλισμού σε υποταγμένο συμπλήρωμα του συστήματος και των κυβερνήσεων του. Επιδιώκει να τα ελέγξει, να τα κάνει εργοδοτικά και κυβερνητικά.

Είναι ωμός εκβιασμός προς τους συναδέλφους να απαιτείς βεβαιώσεις συμμετοχής λέγοντας ότι ειδάλλως δεν θα πληρωθούν. Και φυσικά το κράτος επιλέγει να εκβιάσει πρώτα το πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζομένων, τους συμβασιούχους αναπληρωτές. Η πολιτική της φτώχειας, της αδιοριστίας, της ελαστικοποίησης της εργασίας και του ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων παρέχει πρόσφορο έδαφος για ακόμη ένα χτύπημα. Δεν φτάνει που οι συμβασιούχοι συνάδελφοι δεν μπορούν να αρρωστήσουν, δεν μπορούν να γεννήσουν ή να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τώρα πρέπει να φοβούνται, να αγχώνονται ή και να νοιώθουν και τύψεις για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του σωματείου. Αυτή είναι η στόχευση των βεβαιώσεων συμμετοχής.
Συναδέλφισσες/οι, δεν είναι η πρώτη φορά. Παρόμοια απαίτηση υπήρξε και πέρσι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ αλλά και τον περασμένο Μάιο στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Και τις δύο φορές το ΔΣ της ΕΛΜΕ και η Γενική Συνέλευση πήραν απόφαση να μην χορηγηθεί καμία βεβαίωση, κατήγγειλαν την παρέμβαση της ΔΙΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πληρώθηκαν κανονικά χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.
Συναδέλφισσες/οι, δεν είναι η τελευταία φορά. Το σύστημα και το κράτος του θα συνεχίσουν να μας κλέβουν κατακτήσεις, να επιχειρούν περιστολή των δικαιωμάτων μας και να χτυπούν τα σωματεία μας όσο εμείς δεν υψώνουμε ανάχωμα αντίστασης. Είναι δική μας υπόθεση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να βρεθούμε όλες και όλοι μαζικά στην συνέλευση. Να δώσουμε βροντερό παρών για να μπλοκάρουμε τις προσπάθειες ελέγχου του σωματείου.
Ø  Έξω το κράτος από τα συνδικάτα – Σωματεία όπλα των εργαζομένων
Ø  Η Διεύθυνση να αποσύρει άμεσα το έγγραφό της και την απαίτηση για βεβαιώσεις
Ø  Να πάρουμε απόφαση στη ΓΣ να μην δοθεί καμία βεβαίωση συμμετοχής από την εφορευτική επιτροπή
Ø  Όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 27/11, 10π.μ. στο ΓΕΛ Σάμου