BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ 19Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (14-5-19)


2019 ΟΛΜΕ
2017 ΟΛΜΕ
2018 ΔΣ
Ψήφισαν
147
139
136
Άκυρα-Λευκά
2+2=4
2+5=7
1+3=4
Δημοκρατική Συσπείρωση
31        
41       (1)
35
ΔΑΚΕ
46      (1)
36
34
ΠΑΜΕ
27
16
21
ΣΥΝΕΚ
20
19
25
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
19
20
17

Κάτω από το προεκλογικό σύννεφο της συγκυρίας και με τους μηχανισμούς των κυρίαρχων δυνάμεων σε πλήρη εγρήγορση πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Σάμου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Το κύριο όμως «βάρος» των εκλογών ήταν η αδράνεια και η κατάσταση παραίτησης του σωματείου και του κλάδου για άλλη μια χρονιά, στην οποία οξύνθηκε η κυβερνητική επίθεση σε όλα τα βασικά ζητήματα στην εκπαίδευση.
Με αυτά τα δεδομένα η ΔΑΚΕ πήρε την πρώτη θέση – για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- και εξέλεξε τον αντιπρόσωπο της ΕΛΜΕ για το συνέδριο, ενώ οι ΣΥΝΕΚ είχαν μικρή πτώση σε σχέση με τις εκλογές για ΔΣ του περασμένου Νοέμβρη. Απέναντι στη δεξιά πολιτική και τη δεξιά γραμμή των δύο κυβερνητικών δυνάμεων οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, «αντέταξαν» ψηφοθηρία στη βάση ενός διαχειριστικού πολιτικού λόγου. Η Δημοκρατική Συσπείρωση παρουσιάζει ως βασικό της πλεονέκτημα την «ανεξαρτησία της από κόμματα» (!) και το ΠΑΜΕ παρουσιάζει μια εικόνα … επάρκειας προτάσεων και αγώνων!! Μια εικόνα ενός «συνεπή και αριστερού  ΣΥΡΙΖΑ» που αν υπερψηφιστεί σε «όλες τις κάλπες» θα βρουν λύση τα προβλήματα του λαού! Όλα αυτά ενώ σαρώνει η επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος (αδιοριστία, αξιολόγηση, «νέο λύκειο») και οι σχεδιασμοί της ΟΛΜΕ για υποταγή υλοποιούνται ανεμπόδιστοι και βέβαια με τη συνδρομή των ΠΑΜΕ-Παρεμβάσεων!
Ακόμα χειρότερα στη συγκυρία είναι και η επιβολή από την ΟΛΜΕ,  της παρακράτησης των συνδρομών των συναδέλφων από το κράτος! Απέναντι σε αυτό οι Αγωνιστικές Κινήσεις κατέθεσαν στη συνέλευση πρόταση άρνησης αυτής της επιβολής. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ καταψήφισαν ενώ Δημοκρατική Συσπείρωση και ΠΑΜΕ –που δεν είχαν θέσει καθόλου το ζήτημα ούτε στα σχολεία ούτε στη Συνέλευση- θυμήθηκαν ότι …συμφωνούν. Το γεγονός είναι ότι η πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ και αποτελεί πλέον απόφαση της. Όμως η υπεράσπιση της , όπως και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη δουλειά και στη ζωή θα κριθεί στην πράξη, στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης που πρέπει να ανοιχτεί! Με αυτή την κατεύθυνση παρέμβηκαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις που κατέγραψαν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα σκηνικό που μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά. Γύρω από αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων για την επόμενη, ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική, εκπαιδευτική χρονιά.