BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Καταγγέλλουμε τη στρατιωτικού τύπου κυβερνητική  επιχείρηση απόβασης των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο για την επιβολή της απόφασης των επιτάξεων που προωθεί η γνωστή ΠΝΠ για τη δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Μια επιχείρηση που ξεκίνησε τα χαράματα της 25/2 και συνεχίστηκε όλη τη μέρα με την πιο άγρια τρομοκρατία και καταστολή ενάντια στο λαό των νησιών που αντιστέκεται στην απόβαση αυτή: Δακρυγόνα, οβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και αύρες κυνηγάνε τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιστέκεται ακόμα και μέσα στα χωράφια των νησιών!
Η άγρια και βάρβαρη αυτή επιχείρηση, είναι το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής του «νόμου και της τάξης» που προωθεί το σύστημα και η κυβέρνηση του. Αυτή είναι η πραγματική και ενιαία πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του συστήματος ενάντια σε κάθε αντίσταση και κινητοποίηση: Είτε αυτή είναι του λαού και της νεολαίας της χώρας μας, είτε είναι των προσφύγων και μεταναστών που ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι από  τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αντιμετωπίζουν την εξόντωση μέσα στα κολαστήρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Αποδεικνύεται περίτρανα και επώδυνα ότι η ενότητα που χρειάζεται ο λαός μας είναι αυτή με τους ξεριζωμένους και τους κατατρεγμένους. Ενότητα πάλης ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης που στερούν και καταργούν τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή. Ενότητα αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές των πολέμων που κομματιάζουν και ρημάζουν χώρες και λαούς. Ενότητα που θα αποκρούει και θα απορρίπτει τα κηρύγματα μίσους, εθνικισμού και ρατσισμού που διχάζουν και διαιρούν τους λαούς και τους κατατρεγμένους, για να είναι ευάλωτοι στις πολιτικές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Αυτή την ενότητα δεν θα μας την «προσφέρουν» οι επικεφαλής της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πολιτευτές του συστήματος και οι εργοδότες! Όλοι αυτοί βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και η «αντιπολίτευση» τους θέλει να χρησιμοποιήσει το λαό για τα δικά τους συμφέροντα, για τα παζάρια τους με την κυβέρνηση στη διεκδίκηση ρόλων και μεριδίων για την υλοποίηση της βάρβαρης αντιπροσφυγικής πολιτικής της.
Κόντρα σε όλους, αυτούς και όχι υπό την «αιγίδα» τους χρειάζεται να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε, να αγωνιστούμε!
Ø  Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Σάμο και όλα τα νησιά! -Κάτω η κρατική τρομοκρατία- Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή πάλη!
Ø  Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης –Να αποσυρθεί η ΠΝΠ για τις επιτάξεις-Αλληλεγγύη κοινή πάλη με πρόσφυγες μετανάστες για τα πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά τους δικαιώματα!
Ø  Φιλία αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!
Ø  Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-βάσεις –ΕΕ. Να διώξουμε τους φονιάδες των λαών από τη χώρα μας!
Όλοι στη στάση εργασίας 26/2 (12μ ως τη λήξη του ωραρίου) και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ