BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Δήμος και Δ.Σ. Δ&Ν προωθούν εγκατάλειψη και επιβάλλουν τηλεκπαίδευση!

 

Ποια επαναλειτουργία σχολείων;

Δήμος και Δ.Σ. Δ&Ν προωθούν εγκατάλειψη και επιβάλλουν τηλεκπαίδευση!

Στην ενημέρωση που λάβαμε στα σχολεία στις 10/1 από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, όσον αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, δύο πράγματα διαπιστώνονται με την πρώτη ματιά. Πρώτον, η απίστευτη ολιγωρία και αμέλεια με την οποία οι Δήμοι αντιμετώπισαν το ζήτημα των καταστροφών στα σχολεία από τον σεισμό και δεύτερον η ανεξήγητη(;) στάση… κατανόησης και αποδοχής από την μεριά του Συλλόγου, λύσεων όπως η συνέχεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για 7 σχολικές μονάδες, οι διπλές βάρδιες και οι μετακινήσεις μαθητών.

Τα σχολεία στην Σάμο από την ημέρα που έγινε ο σεισμός (μαζί με λοκντάουν και διακοπές Χριστουγέννων) μέχρι και σήμερα μετράνε δυόμισι μήνες κλειστά. Το να μην έχουν βρεθεί οι κατάλληλες λύσεις για ασφαλή στέγαση όλων των μαθητών και να μην έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες στο μεγάλο αυτό διάστημα είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων και της κυβέρνησης και καμία κατανόηση δεν θα έπρεπε να απολαμβάνει αυτή η ολοφάνερη εγκατάλειψη.

Η ουσία βρίσκεται στο ότι παρά τις εύκολες υποσχέσεις από τον Δήμο ότι δεν θα επιτρέψουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα και το σωματείο όφειλε να είναι με το μέρος των συναδέλφων, των γονιών και των μαθητών που πλήττονται και όχι να παίρνει τον ρόλο εκπροσώπου τύπου του Δημαρχείου, με ανάλαφρες και σαφώς θετικές, προς τις αποφάσεις του Δήμου, ενημερώσεις που νομιμοποιούν μέχρι και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προς πάσα χρήση. Το μοναδικό εξάλλου αίτημα που θέτει ο Σύλλογος, είναι ο εξοπλισμός των μαθητών με τάμπλετ με ποια επιδίωξη άραγε, αν όχι ακριβώς την εμπέδωση της εξ αποστάσεως στις συνειδήσεις των συναδέλφων;

Ας μας απαντήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου που γνωρίζει, λόγω των συνεννοήσεων του με τους δημάρχους, κατ’ εντολή τίνος συνεχίζεται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για ορισμένα (!) σχολεία; Ποιος και σε ποιες περιπτώσεις θα παίρνει πλέον τέτοιες αποφάσεις; Ποια η διέξοδος για τους εργαζόμενους γονείς την στιγμή που πλέον δεν ισχύει ούτε καν η άδεια ειδικού σκοπού που δίνονταν από το Υπουργείο; Μήπως δεν θα χρειαστεί καν η αποκατάσταση των σχολείων εφόσον υπάρχει πλέον το πανίσχυρο αυτό φάρμακο; Όσο για το ερώτημα, ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις του σωματείου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να διεκδικήσει ασφαλή κτήρια για όλα τα παιδιά, θεωρούμε ότι απαντήθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ.: Από κοντά και συμφωνίες με την τοπική εξουσία, καμία συμμετοχή και ενεργοποίηση των συναδέλφων. Ούτε καν η απαίτηση της άμεσης και προσωρινής λύσης των κοντέινερ δεν προβάλλεται! Καταλαβαίνουμε οπότε πολύ καλά ποιους θεωρεί συμμάχους της η Ενωτική και ποιους θεωρεί ότι πρέπει να μείνουν άφωνοι και στην άκρη.

Ένας τρόπος υπάρχει για να ανατραπεί η … «συνομωσία» Δήμου και ΔΣ . Να ακουστεί δυνατά η φωνή των συναδέλφων και των γονιών,  να παλευτούν μαζικά τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα

Ø  Ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά

Ø  Όχι στην τηλε- «εκπαίδευση» . Να δοθούν άμεσα λύσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων

Το σωματείο δεν είναι «ιδιοκτησία» ούτε του ΔΣ ούτε της πλειοψηφίας του. Απαιτείται άμεσα να γίνει ΓΣ (με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας) για να αποφασιστεί κατεύθυνση πάλης και συντονισμός με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. 

Σάμος 14/01/2021