BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ για Σύλλογο Δ&Ν: Φτάνει πια η σιωπή και η υποταγή. Να ενεργοποιηθεί το σωματείο

 


Φτάνει πια η σιωπή και η υποταγή. Να ενεργοποιηθεί το σωματείο

Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση

Από τον περασμένο χρόνο και με αφορμή την πανδημία, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχει επιδείξει μια πρωτοφανή και  παρατεταμένη αδράνεια, παρ’ όλη την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια σε εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές, ψηφίζοντας  τον έναν αντιλαϊκό νόμο  μετά τον άλλο.Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την παγίδα της τηλεκπαίδευσης, η οποία, από όλες τις απόψεις,  λειτούργησε ως αντιδραστικό εργαλείο. Με τους  νόμους Κεραμέως που στέλνουν τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα στην απλήρωτη εργασία απ’ την ηλικία των 15,  που κάνουν την δευτεροβάθμια εξεταστικό κάτεργο και πετάνετην πλειοψηφία των παιδιών έξω από την τριτοβάθμια, αλλά και  το λύκειο. Που βάζουν την αστυνομίαμέσα στα Πανεπιστήμια κι υψώνουν μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην πορεία των φτωχών φοιτητών προς το πτυχίο.  Νόμοι που θέλουν να χειραγωγήσουν- κατηγοριοποιήσουν σχολεία και εκπαιδευτικούςμε την δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης, αλλά και με επιμέρους χτυπήματα όπως ο εκβιασμός του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, με τον υποχρεωτικό ορισμό σχολείων ως πρότυπα- πειραματικά.

Ενάντια στο όλο κλίμα απαγορεύσεων και καταστολής που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα, ώστε να ψηφιστούν οι εν λόγω νόμοι,  αλλά και με στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μπροστά στην νέα επίθεση, υπήρξαν πρωτοβουλίες και αποφάσεις  αγώνα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο,  για να σπάσει η σιωπή και η τρομοκρατία και να εκφράσει η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς  και ο λαός την συσσωρευμένη οργή και τα δίκαια αιτήματα του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου όχι απλά απαξίωσε αυτή την προσπάθεια και δεν συμμετείχε σε καμία από τις συγκεντρώσεις που καλέστηκαν (βλ. 17 Νοέμβρη, 24ωρη απεργία 26 Νοέμβρη, τρίωρες στάσεις εργασίας, πανελλαδικές συγκεντρώσεις καταγγελίας της κρατικής βίας και καταστολής, απεργιακή συγκέντρωση  6 Μάη), αλλά έφτασε μέχρι το σημείο να προωθεί την απεργοσπασία, με ανακοινώσεις που τόνιζαν ότι… ο Σύλλογος δεν συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που υπήρχαν. Η πλειοψηφούσα δύναμη του Δ.Σ. (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση), όλο το προηγούμενο διάστημα,δεν θεώρησε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αρκετά σημαντικό ώστε να καλέσει τους συναδέλφους να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κατεύθυνση του σωματείου , ενώ η δεύτερη δύναμη (Ανεξάρτητη Επικοινωνία) δεν καταγγέλει καν αυτήν  την στάση και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να ενεργοποιήσει τοσωματείο και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους.

Την επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος  έρχεται να σφραγίσει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη- Βρούτση, που δημοσιεύτηκε χθες( 12/5) και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σε 15 μέρες,και που ,συνεχίζοντας τον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να βάλει οριστική ταφόπλακα σε 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αποτελεί χρέος όλου του λαού να μπεί φραγμός σ’ αυτήν την άγρια επίθεση, που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα.  Αποτελεί χρέος των σωματείων να σταματήσει η σιωπή και η παράλυση.

Το σωματείο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Πρέπει να σταματήσει η σιωπή και η υποταγή. Το σωματείο πρέπει να λειτουργήσει. 

Να  γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση-Να πάρουμε αποφάσεις απεργιακού αγώνα

Ø  Να αποσυρθεί το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα  Χατζηδάκη

Ø  Να κάνουμε βήματα πανεκπαιδευτικού μετώπου για: Δωρεάν σπουδές για όλους- μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών- ανατροπή των νόμων 4692/4763/4777