ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Όχι στα δίκτυα παραγόντων και «εξυπηρετήσεων»!

Όχι στα δίκτυα παραγόντων και «εξυπηρετήσεων»!
Η δουλειά είναι δικαίωμα όλων και καταχτιέται με μαζικό αγώνα!
Το πρόσφατο περιστατικό στην Α/βάθμια Διεύθυνση Σάμουαναδεικνύει πως στη βάση της κυβερνητικής πολιτικής και με τα παλιά και νέα δίκτυα παραγόντων που λειτουργούν στα σωματεία, η δουλειά από δικαίωμα μετατρέπεται σε  αντικείμενο «εξυπηρετήσεων». Πρόκειται για την πλασματική τοποθέτηση αναπληρώτριας ΠΕ 70 σε ένα πλασματικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου με πλήρη επίγνωση της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Πρόκειται-για να το πούμε πιο καθαρά και ωμά -για «μαγείρεμα» και εξυπηρέτηση (!!!!) «του δικού μας,  του γνωστού μας  παιδιού», στις πλάτες των ήδη εργασιακά κατακεραυνωμένων αναπληρωτών. Η παραπάνω αναπληρώτρια φαινόταν να υπηρετεί στο Δημ. Σχολείο Μαραθοκάμπου απ΄ το Σεπτέμβρη του 2016 έως το Νοέμβριο του 2016 χωρίς να υπάρχει θέση που να δικαιολογεί την τοποθέτηση της, χωρίς ουδέποτε να εμφανιστεί στη σχολική μονάδα! Η αποκάλυψη και το ξεσκέπασμα αυτού του περιστατικού δημιουργεί σοβαρά πολιτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα που χρειάζεται να θίξουμε και να καταγγείλουμε.
Ø  Θίγονται μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων στον ήδη εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε όλοι και ιδιαίτερα το πιο ευάλωτο τμήμα των εργαζομένων, οι αναπληρωτές. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές καλούνται να παλέψουν με το καθεστώς της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, που φέρνει η αδιοριστία και οι απολύσεις. Καλούνται να υπηρετούν και να προσφέρουν το έργο τους σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, σε δυο, τρία «και βάλε» σχολεία της περιοχής που υπηρετούν, με όποιο κόστος προσωπικό- οικονομικό. Καλούνται να εργάζονται  σ’ ένα περιβάλλον όπου αποτελούν τον αδύναμο κρίκο, τον τελευταίο τροχό της αμάξης στους συλλόγους διδασκόντων, με διαφοροποιημένα δικαιώματα απ’ αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών. Έχουν όμως να παλέψουν και μια εργασιακή πραγματικότητα που έχει μετατραπεί σε ατελείωτο κυνήγι μορίων, σε ανθρωποφαγία και κανιβαλισμό για μία θέση στον …πίνακα! Εκεί τους έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική και οι υπηρέτες της.
Ø  Αναδεικνύεται όλη η σαπίλα της διοίκησης και των γραναζιών που την υπηρετούν. Ποιος είναι αλήθεια εδώ ο ρόλος των αιρετών στα ΠΥΣΠΕ, που κηρύττουν πως  αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά και τα μάτια τάχα των συναδέλφων μέσα στους μηχανισμούς της διοίκησης; Αποδεικνύεται άλλη μια φορά πως η διακήρυξη αυτή είναι (αυτ)απάτη, αποδεικνύεται πως  η Διοίκηση κάνει έτσι κι αλλιώς τη «δουλειά» της και τα συνδιοικητικά όργανα έχουν το ρόλο της αντικειμενικής συνενοχής.   
Ø  Είναι ανεπίτρεπτη και αισχρή η λογική των εξυπηρετήσεων και του βολέματος που υιοθετούσε και υιοθετεί ο συνδικαλισμός της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής με το σύστημα και της συνδιαχείρισης. Αυτός είναι ο «συνδικαλισμός» που και σήμερα επικρατεί  επιβαλλόμενος από τους παλιούς και νέους κυβερνητικούς (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από όλους εκείνους που με την πραχτική του «αριστερού» (!) παράγοντα, λύνουν και δένουν στα σωματεία και στις διοικήσεις.  
Ø  Η λογική αυτή είναι υπονόμευση και άρνηση για τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι στον αντίποδα της λογικής της μαζικής πάλης,  δείγμα στυγνού ατομισμού, απουσίας εργατικής αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Γι αυτό τον καταγγέλλουμε , είμαστε απέναντι του και καλούμε όλους τους συναδέλφους να τον απορρίψουν, ξεπερνώντας παγίδες με τα τάχα «συμπαθητικά» ή όχι πρόσωπα που τον ασκούν.
Ø  Μπροστά στην επικείμενη επιλογή διευθυντών πολύ σύντομα- και πολύ ύπουλα- οι σύλλογοι διδασκόντων θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην ουσία την αξιολόγηση. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν -με αφορμή και το παραπάνω περιστατικό- πόσο εξυπηρετεί  και ποιον βολεύει η συμμετοχή- συνενοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής του «καλύτερου», του « δικαιότερου» , του πιο «εξυπηρετικού» διευθυντή. Ας μη βυθιζόμαστε άλλο στη φαντασίωση, ας μην έχουμε άλλες αυταπάτες. Η διοίκηση έχει ένα πρόσωπο, αυτό που υπηρετεί την πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης, η οποία καταστρατηγεί και ποδοπατεί τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα.
Ø  Καλούμε το Δ.Σ. να πάρει θέση ανοιχτή απέναντι στο ζήτημα και τις σοβαρές πολιτικές-συνδικαλιστικές διαστάσεις που αυτό αντικειμενικά έχει.

ü  Καμιά συγκάλυψη, καμιά συμμετοχή σε «μαγειρέματα» και εξυπηρετήσεις
ü  Αποχή του συνδικαλιστικού κινήματος απ΄τα συμβούλια της συνδιαλλαγής και της συνδιαχείρισης
ü  Καμιά συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων στις διαδικασίες αξιολόγησης
ü  Συσπείρωση στα σωματεία μας, αγώνας μαζικός για εργασιακά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου